La Classe dels Peixos


La classe dels peixos som els nens i nenes de P2.

Durant aquest segon curs, seguint el camí iniciat a P1, treballarem les tres grans àrees curriculars de l'Educació Infantil.

Dins la descoberta d'un mateix, adquirirem una formació de l'esquema corporal (braços, mans, cara, cames, peus, panxa i esquena) i sabrem identificar el gènere al qual pertanyem. També treballarem les emocions com l'alegria, la tristesa o la por. El desenvolupament de la motricitat ampla (caminar, córrer, saltar, pujar i baixar escales, llançar pilotes, fer tombarelles) i de la motricitat fina (apilar, encaixar, enfilar, modelar, etc.) seran dos dels principals objectius que assolirem dins d'aquesta àrea curricular. L'adquisició d'una progressiva autonomia personal i d'hàbits bàsics (higiene, vestit, ordre, alimentació, descans, relacions socials) comportaran el gran repte de la nostra mestra durant curs de P2.

A l'àrea 2, descoberta de l'entorn, aprendrem a reconèixer als nostres companys i als principals membres de la nostra família. També serem capaços d'identificar l'espai que ens envolta (classe, pati, gimnàs, etc) i explorarem els elements de l'entorn natural. Reconeixerem les característiques típiques de les estacions de l'any i participarem en les festes i tradicions populars. Ens introduirem en els conceptes bàsics de mesura, geometria i situació a l'espai. L'estimulació serà tàctil, visual, auditiva, olfactiva i gustativa, i a base d'experimentar aprendrem tot això i molt més.

A l'àrea de comunicació i llenguatges ens iniciarem en la llengua oral i adquirirem progressivament el vocabulari bàsic, a través d'audicions de contes, jocs dansats i joc simbòlic. Manipularem diferents materials (papers, pintura, gomets, plastilina, etc.) i realitzarem gargots lliures mentre adquirim noves habilitats plàstiques (pintar, estampar, estripar, enganxar, etc.). A més, ens iniciarem en el traç vertical i horitzontal, per a que més endavant, puguem escriure el nostre nom.

Com podeu veure la llar d'infants no es una guarderia de nens.
Papes i mames: nosaltres també volem aprendre!
 

Llar d'Infants Joan Roig de Tarragona Copyright Baby Blog